tiistai 19. joulukuuta 2017

Helsinki Winner, Pohjoismaiden Voittaja ja Voittaja -17

Helsinki Voittajaan oli ilmoitettu 31 kessua. Meidän edustajina oli tälläkertaa vain junnut,   Koda ja Mesi. Tuomarina toiminut Soile Bister ei kovin ihastunut Kodaan, mutta Mesi oli enemmän hänen mieleensä. Mesi nousi junioriluokan voittoon SA:n kera ja sai nimensä eteen tittelin: Helsinki Junior Winner 2017
Suuret onnittelut Mesin tittelistä.


Lauantaina sitten mekin raahauduttiin paikalle. Mielestäni oli kovin kätevää, että Ankilla ja kessuilla oli sama tuomari. Siitä olikin jo lähes kymmenen vuotta kun olin vienyt Nessin Tino Peharin arvosteltavaksi, enkä ollut silloin kovin tyytyväinen tulokseen. Eikä tämäkään päivä sen paremmalta meidän osalta näyttänyt. 
Ensin mentiin Ankin kanssa kehään. Anki sentään sai SA:n ja oli PN3. Ankin kanssa en toki juuri mitään odottanutkaan, eihän se ollut karvassakaan.
 Kessuja oli nyt ilmoitettu peräti 52. Jenni otti nyt Kodan ohjaksiin ja reippaasti Koda meni, ehkä oli vähän liiankin reipas. Erinomainen joka tapauksessa.  
 Siru kiiti Terhin kanssa parhaimpaan tulokseen Waatan koirista tullen luokassaan kolmanneksi SA:n kera. Ja niinhän siinä tietysti kävi, että Mesi nappasi viikonlopun huonoimman tuloksensa, kun kasvattaja raahasi sitä kehässä. Tuomari laski hampaat tarkasti ja ilmoitti, että p2 puuttuu, ja tosiaan Mesin meno ei päätä huimannut muutenkaan, EH:n kanssa jäätiin kehästä pois. Manna liikkui iloisesti niin kuin arvostelussakin luki "lovely movent" ja oli arvostelu muutenkin tosi hyvä, mutta ei sillä päästy luokkasijoille, saati pisemmälle. Ihan meni niin kuin Nessin kanssa aikanaan. Ja kyllä minä olisin taas ihan mielelläni juossut siellä niin kuin muutkin ;)
 Meillä oli tosiaan neljä kessua mukana ja kaikki saivat sellaisen tuloksen, että pääsimme esittämään kasvattjaryhmän. Sanoin kyllä kannustavasti kehään mentäessä, että tietää kyllä ketkä ekana sieltä lähtee, ja oikeaan osuin. Peräti kuusi kasvattajaryhmää oli kisassa, ja mekin saatiin KP, joka oli melkeimpä yllätys. Olin tyytyväinen, kun arvostelussa oli kehuttu porukan liikkeet.
 Messariin oli tullut myös Kodan ja Mesin sisarusten omistajia seuraamaan kehää. Oli tosi ihanaa nähdä, valitettavasti emme kuitenkaan onnistuneet nousemaan kehissä kärkisijoille, joten juhliminen jäi...

Sunnuntaina sitten Kassu oli tullut Kodan ja Mesin lisäksi joukkoihin. Koda ei jaksanut oikein keskittyä kehäesiintymiseen ja oli saanut Norjalaistuomarilta EH.
Kassu oli mennyt erinomaisesti isossa valioluokassa, mutta jäi ilman luokkasijoitusta.
Mesi oli ollut huomattavasti reippaampi kuin edellisenä päivänä, eikä tuomari tutkinut niin tarkasti hampaitakaan. Hienosti Mesi nousi luokassaan toiseksi ja sai SA:n, mutta harmittavasti nyt titteli jäi saamatta, vaikka lähellä olikin. 

Waatan porukalla tämän vuoden näyttelyt loppuivat siis Messariin. Kiitos kaikille, etenkin aktiivisesti koiria esille tuonneille.


                                            He JW-17 Waatan Impatiens "Mesi"


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti