sunnuntai 26. syyskuuta 2021

Vuoden 2020 syksyn näyttelyistä ja O-pennuista

COVID -19 epidemian alkaessa kevättalvella, jätin kaikki suunnitellut näyttelyreissut mielestäni. Kun ei reissuja ollut tulossa, niin päätinkin astuttaa Gitan Jasulla. Astuttaminen oli helppo toteuttaa, kun Jasu asuu lähellä. Pentueesta tulikin ensimmäinen, jossa kumpikin vanhempi on oma kasvattini. 

 Gitta synnytti 11.8. 2020 aamuyöllä yhden nartun ja4 urosta. Synnytys oli taas nopea, ensimmäisen ja viimeisen väli 1h.3min. Gitta on aina ollut valtavan hyvä emä pennuilleen, ja maitoa on myös riittänyt yli oman tarpeen. Pennut kasvoivat ja kehittyivät hyvin ja kaikille löytyi hyvät kodit.
W. Omphalodes - Helga
W. Ocimum - Hemmo 
W. Oenothera - Kelmi 

W. Origanum - Raimo 
W. Oxalis - Frodo
Olihan se sitten syksyllä lähdettävä edes pari näyttelyä kokeilemaan, kun niitä jokunen järjestettiin. Lähdimme siis lähinäyttelyyn kokeilemaan, miltä homma tuntuu pitkän tauon jälkeen. Ruovesi rn. 6.9. Tuomarina Paavo Mattila. Tuomarille Natku oli vain liian pieni, EH. Kassu sentään nousi ParasUros kehässä toiseksi. Karvaton ja kokematon Manta oli ihan kauhuissaan koko näyttelytouhusta. Jenni tosin sai sen edes jotenkin menemään, EH. Keikun rungonpituus häiritsi taas tuomaria, EH. Lilan tuomari kyllä kehui, etenkin turkin ja kunnon, mutta jätti SA:n kuitenkin antamatta, ERI. Kasvattajaryhmä (Kassu, Keiku, Natku ja Lila) ROP- kasvattaja KP. Ei jääty kuitenkaan ryhmiin, vaan lähdettiin pentuja ulkoiluttamaan ja isommat pääsi irrottelemaan kunnolla 

 Jenni ehti käydä näyttämässä poikia Porvoon kr näyttelyssä Honkasen Kirsille. Kassu nousi taas PU sijalle, ollen nyt kolmas. Natku sai hienon arvostelun, mutta muutama sentti puuttuu miehen mitoista. H. 

 Suomen Keeshond ry Erikoisnäyttely oli siirretty keväästä syksyyn, se järjestettiin Lahdessa 20. 9. 2020. Englantilaiset tuomarit vaihtuivat Suomalaisiin, Tuula Pratt ja Kirsi Honkanen. Pentuja meillä ei erikoisnäyttelyyn tänä vuonna ollut ollenkaan, joten junnuista aloiteltiin meidän kehät. Ensimmäisenä Kirsi Honkaselle meni esiintymään Morris - Waatan Malope. Hienosti Morris nousi luokka 2, mutta tuomari oli tiukka pojille, eikä antanut SA:ta kuin luokkavoittajille. ERI JUK2.
Toisessa kehässä Tuula Pratilla alkoi jo valiourosten vuoro, joten Jenni juoksi siellä Kassun kanssa ja minä sainkin kunnian esittää pikku- Natkun - Waatan Lolium. Meillä ei ollut mitään paineita, olihan sama tuomari arvioinut koiran liian pieneksi juuri viikkoa aikaisemmin. No, ilmeisesti minä olen niin kääpiö, että ei koirakaan näytä niin pieneltä, joten nyt saatiin parempi tulos, ERI NUK2. Kassu - Waatan Daucus esiintyi taas varmasti isossa valioluokassa VAL ERI.
Urosten jälkeen Prattin kehässä alkoikin sitten avoimen luokan narttujen arvostelu. Jenni sai ohjaksiinsa Janen - Waatan Jasione . Jane on myös pieni ja kehässä liikkuminen ei ole sille parasta, silti ihan kivan arvostelun kanssa AVO EH.
Keiku - Waatan Koeleria oli tietysti liian pitkänomainen tuomarille. Kunpa saisi Keikun iloisen luonteen esille myös näyttelykehässä. ERI AVK4. Mette - Waatan Kolkwitzia esiintyi hieman reippaammin. Pohjavillat oli jätetty kotiin, niin kuin useammalla muullakin koiralla. ERI AVK3. Tyytyväinen olin tyttöjen sijoituksiin, sillä tuomari ei antanut SA:ta edes luokkavoittajalle.
Honkasen kehässä olikin samaan aikaan vuorossa junnu tytöt. Näkki - Waatan Magnolia ja Eric olivat ensimmäistä kertaa kehässä, ja esiintyivät pirteästi, JUN EH.
Manta - Waatan Mentha panikoi ensin vähän kehässä, mutta juoksi ja esiintyi lopulta ihan hienosti. Harmillisesti Manta oli tosi huonossa turkissa, etenkin kauluksesta, JUN EH.
Sitten olikin Lumon - Waatan Lavandula vuoro esiintyä nuorten luokassa. Lumon kanssa on helppoa mennä kehässä ja niinpä se nousikin mukavasti luokassaan, ERI NUK4.
Honkasen arvostelut rotukehässä loppuikin noihin tyttöihin. Sillä välin myös valionartut oli arvosteltu ja minä menin seuraamaan luokkasijoituksia. Kehässä oli kuusi narttua, huomasin ilokseni Jennin siellä Aidan - Waatan Elodea kanssa, ja toki siellä oli myös Mesi - Waatan Impatiens Maritan ohjastamana. Tuomari karsi kaksi koiraa pois joukosta ja kertoi havaintojaan sijoittamistaan koirista. Sitten hän sijoitti neljänneksi tulleen ja kolmanneksi tulleen ja voin sanoa, että olin varmasti silmät pyöreänä, kun valioluokan kaksi ensimmäistä olivat Waatan kasvatteja! Mesin Aida-täti siis ERI SA VAK2. Kehässä ykkösenä loisti Mesi ERI SA VAK1 VSP.
Vielä sai mennä yhden yksilöarvostelun hakemaan, kun Caran - Waatan Carlina kanssa juostiin veteraanikehässä. Cara on ollut aina varma esiintyjä, jonka kanssa on ollut kiva kiertää kehiä. Nyt kuitenkaan ei ihan sijoituksille päästy ja Caralla oli myös niukka turkki, VET ERI.
Tämän jälkeen sai taas mennä jännittämään PN kehän laidalle, sillä meiltä olikin vain nämä hienot valionartut. Aida jäi ilman sitä sijoitusta, mutta Mesin menestys oli kyllä todella hieno, siitä tuli näyttelyn kaunein narttu! Marita kipeytyi niin juostessa, että työnsi Mesin minulle juostavaksi ROP- kehään. Mesin kanssa on kyllä ihan kiva juosta ja niin me pääsimmekin poseeraamaan VSP palkinnon kanssa. (Minä en ollut ollenkaan kuvauksellinen, vaan yritin huudella Maritaa koiransa kanssa kuvaan) Kasvattajaryhmään valikoitui Aida, Lumo, Mesi ja Kassu. Ryhmämme ylti 4. sijalle KP:n kera.
Mesi kävi kisaa myös parhaasta turkista ja Kassu pääsi kehään kilpailemaan parhaasta päästä. Yllättyneenä Jenni sai pokata Kassulle näyttelyn Paras Uroksen Pää- palkinnon.
Oli kyllä tosi kiva tavata porukkaa pitkästä aikaa. Kiva päivä oli vaikka kiirettä hieman pitikin juokseminen kahden kehän välillä. 


 Viikkoa myöhemmin järjestettiin vielä Hyvinkäällä NORD-näyttely, jossa tuomarina oli Saija Juutilainen. Jenni vei vielä sinne pojat näytille, olihan Kassu päässyt juuri veteraani-ikään, joten nekin kehät oli korkattava. Hienosti Kassu aloittikin veteraaneissa. Kassu oli ainut uros, joka sai SA:n. VSP, VET ROP, NORD SERT. Natkusta tuomari piti muuten kovin, mutta saisi kuulemma vielä miehistyä. NUK ERI1.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti