sunnuntai 1. marraskuuta 2020

Kevään pentutohinaa

 

Kevät olikin todellista pentujen tohinaa.


Anki ja pennut 3poikaa ja 2 tyttöä

Anki ehti aloittaa synnytyksen ennen Mannaa, 9.5. Ensimmäiset kaksi pentua syntyi helpolla, sitten Anki heitti hetkeksi ”katolleen” ja jatkoi hommia. Seuraava pentu menetettiin, elvytyksistä huolimatta. Kaksi seuraavaa sitten taas syntyi ihan hienosti. Nyt siis toinen kohdun sarvista oli tyhjennetty, ja tuloksena kolme elävää poikaa ja yksi tyttö. Sitten Anki piti 1,5 tunnin tauon, ennen kuin jatkettiin. Tauon jälkeen olikin kovin surullista se synnyttäminen. Anki työnsi ulos komean, jäntevän uroksen, mutta ei siinä henkeä ollut. Lähes tunnin päästä syntyi seuraava, kuollut poika. Vajaa puoli tuntia, ja taas syntyi kuollut poika.  Oli aika surullinen olo näistä. Lähes kaksi tuntia siinä ihmeteltiin, ennen kuin Anki synnytti vielä. Kello oli jo 0.40. Nyt syntyi iso tyttö. Sen näki heti, että sekin oli kuollut, ja istukka näytti hieman kuivalta. Ilmeisesti tämä oli irronnut jossain vaiheessa ja aiheuttanut näiden sen edessä olevien poikienkin kuoleman ennen syntymää. Kaikki kuolleet olivat pentueen suurimmat pennut, ja vielä todella hyvän näköisiä.

Ahti kävi hautaamassa tämänkin, ja oli aika rauhoittua nukkumaan. Manna ei malttanut olla huoneessaan ilman minua, joten menin sen kaveriksi patjalle ja Ahti sai jäädä nukkumaan Ankin huoneeseen. Minulla meni vielä tovin aikaa kaikessa siivoilussa ym. Kurkistin huoneeseen, Anki imetti pentujaan ja isäntä kuorsasi, kaikki hyvin! En kuitenkaan saanut heti unta ja hetken päästä huoneesta alkoi kuulua pentujen vinkumista. Kuuntelin aikani ja ihmettelin, mikä voi olla, mutta odotin silti hetken, että Ahti heräisi. Meinasin jo nousta ja lähteä katsomaan, mutta sitten kuulin puhetta sieltä. Pian minulle tultiinkin kertomaan, että tuletko katsomaan, Anki synnytti elävän tytön. Klo. 2.30. syntyi siis vielä 500 g. meille elämän iloa, joka pelasti synkän mielen.

Pennut 1- viikko.
 

Pennut 2-viikkoa.Ensimmäinen ulkoruokailu


Menihän siinä pari päivää ihmetellessä, ennen kuin Mannan aika tuli. Yötä vasten Manna rupesi synnyttämään. Työntövaihe oli pitkä ennen kuin ensimmäinen syntyi, ja Manna vaati minut siihen viereen koko ajaksi. Hienosti ja tottuneesti Manna synnytyksen ja pennut hoiti ja aamuyöstä pääsin minäkin jo nukkumaan.

Manna ja pennut 2 poikaa ja 4 tyttöä.

Pennut 1-viikko.Kaksi poikaa ja neljä tyttöä sieltä saatiin. Ilmeisesti vallitsevan tauti epidemian vuoksi pentujen kysyntä oli valtaisaa. Ennen kuin nämä pennut olivat syntyneet, niin niitä oli kysytty jo ainakin 20 narttua ja kuutta urosta. Ihanat kodit olivat siis heti valmiina näille kaikille.Valvotusti leikittiin myös yhdessä

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti