perjantai 15. marraskuuta 2019

Pentuhuumaa


Koirat ilostuttavat elämääni täysillä. Sijoituskoirat vierailevat toisinaan meillä ja niin oli nytkin elokuun puolessavälissä Cara ja Essi meillä hoidossa reilun viikon. Heti perään pikkuinen Lumo toi iloista leikkiään tupaan muutaman yön vierailullaan. Myös Mette kävi tervehtimässä ystäviä kotikennelissä. Siihen samaan viimeiseen viikonloppuun osui myös Mesin tulo mammalomalle meille.

Cara, Keiku, Manna ja Essi

Lumo
Onkohan tuolla kissa vai namipussi. 

Keikun kanssa on kivaa.Waatan Kolkwitzia "Mette"

Mesi ja Mette

En uskaltanut ääneen arvioida Mesin synnytystä vielä viikonlopulle, vaan vasta alkuviikolle, (olin kyllä ottanut asiakkaita alkuviikon päiville). Lauantaina Mesi ei enää syönyt iltaruokaansa ja oli vain hyvin apeana. Mittasin illalla lämmöt, lukema olikin jo vain 37 astetta. Patja lattialle ja odottelin rauhatonta yötä kiihkeiden petailujen muodossa. Mesi ei sitten petaillutkaan koko yönä, mutta en minä nukkua saanut. Välillä käytiin tietenkin ulkona tyhjennyksellä ja kaikki väliajat Mesi oli mun patjaa vasten ja vaati rapsutuksia ja silitystä. Aamu valkeni ja porukat heräili aamupalalle. Mittasin Mesin lämmöt ja ne oli nousseet niin, että synnytyksen pitäisi alkaa pian. Vietiin pikku-Laran kanssa Anki tarhaan ja toiset koirat oli meidän kanssa ulkoilemassa. Mulla oli vähän jo mielessäni kiire sisälle, toisin kuin lapsella.
Vihdoin pääsin sisälle ja menin huoneeseen varmistamaan, että kaikki synnytykseen tarvittava on käsien ulottuvilla.  Mesi istui kynnysmatolla ja teki ensimmäisiä työntöjä. Ohjasin sen pentulaatikkoon ja heti siinä tulikin vedet ja parin minuutin päästä ensimmäinen pentu oli maailmassa. Aikaa lämmön mittaamisesta oli vain reilu tunti. Synnytys eteni ripeästi. Alle tunnissa oli syntynyt neljä ensimmäistä pentua. Sitten oli pieni tauko ja Maritakin pääsi puhelimen välityksellä katselemaan koiransa synnytystä. Eipä siinä tarvinnut puolta päivää ihmetellä kun 25 minuuttia riitti kolmen seuraavan syntymiseen. Myöhemmin sitten tuli vielä yksi tyttö.

Pennut on syntyneet

Pennuilla ikää 1-viikko


Mesin synnytys vaikutti helpolta, mutta maito ei alkanut heti nousta, ja sillä pentujen painot laskivat alussa. Pennut olivat syntyessään aika tasaisen ja ihan kivan kokoisia. Ensimmäinen (Näkki) oli pienempi kuin muut ja viimeinen (Manta) suurempi toisia.

Päiväunet ulkona, ikää 6 viikkoa.
Keiku tykkää leikkiä pentujen kanssa.


Pennut kehittyivät taas vauhdilla ja muuttaessaan ne olivatkin sitten jo reilun kokoisia kessun alkuja.

Luca - W. Myrica

Manta - W. Mentha

Miki - W. Metasequoia

Moris - W. Malope

Mörri - W.Monard

Näkki - W. Magnolia

Tryffeli - W. Mimulus

Urho - W. Matthiola

      Ihanaa koira-arkea kaikille uusiin koteihin.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti